I coz... czas napisac o moich przygodach z automatem. I niech to bedzie przestroga dla innych naiwnych posiadaczy tych aut i nie tylko...
W polowie pazdziernika 2006 padla mi automatyczna skrzynia w mojej ulubionej Ypsylonce.
Znalazlem z POLOCENIA warsztat na ul SokoŁowskiej w wawie, ktory podejmie sie jej naprawy.
Skrzynie odebralem 30.10.2006 i wywalilem cale 2000 zl. i juz nastepnego dnia byla w aucie. Oczywiscie nie wzialem zadnego kwitka bo warsztat polecany przez mojego kumpla, a zreszta mister Przemek zarzekal sie ze daje na nia polroczna gwarancje...
Niestety, ale przejechalem autem 100 metrow i koniec !!! Nie ma napedu ani do przodu ani do tylu... kompletny kibel.
I co robie.. wzywam lawete zabieram auto do szanownego Przemusia i z pokora czekam az zrobi mi auto...
czekam
czekam
czekam
i w koncy 15.01.2007 !!! dostalem telefon, ze niestety ale on nie wie co sie dzieje i ze moge zabrac auto...
I wszystko by bylo dobrze gdyby nie to ze o KASIE moge zapomniec.. poniesli jakies koszty a propos naprawy tej skrzyni i generalnie to zebym SPADAL bo zadnej kasy mi nie oddadza !!!!
PAMIETAJCIE... bierzcie kazdy swistek dotyczacy jakiej kolwiek naprawy...
Ja juz sie pogodzilem z tym faktem... ALE ZLODZIEJSKI WARSZTAT MA PRZERABANE...!!!!!
No to rzeczywiście nie ma czego zazdrościć - szczerze wspóczuję. Ja bym tego chyba tak nie odpuścił.....
Jeśli posiadasz podaj dokładne namiary na ten warsztat (nazwa, adres, tel) to będziemy tworzyć listę mechaniorów których omijać dalekim łukiem.
Ps: no i napisz jak to się wszystko skończyło
_________________ Lancia Y 1.2 8v 2003r
Fiat Marea Weekend HLX 2.0 20V + LPG 2001r
Wysłany: 16 Luty 2007
A oto dane tego ZLODZIEJA !!!!
AUTOMATYCZNE SKRZYNIE BIEGÓW
Warszawa ul.Wolska 84/86 budynek "E" wjazd od Sokolowskiej
tel. 022 / 862 44 31
i telefon do najwiekszego 0-605 307 807 mister PRZEMEK
P.S. Autko od tygodnia jezdzi i znalazlem w koncu odpowiedni warsztat, ale napisze o tym w nastepnym temacie... aby przypadkiem ktos nie pomylil warsztatow
Dokaładnie, w związku z tym mam zamiar dodać stronę z listą warsztatów polecanych i tych których należy omijać wielkim łukiem. Co Wy na to ? Czekam na opinię o tym pomyśle i zgłaszajcie tutaj opinie o Waszych warsztatach
Wysłany: 20 Luty 2007
Pomysł dobry. Całkowicie popieram. Jak będę miał jakiś sprawdzony warsztat to dam znać.
Dołożyłem nową podstronę "Sklepy i warsztaty" na którą będę wrzucał dane warsztatów polecanych i odradzanych przez was. Jeśli macie jakieś zaufane warsztaty bądź sklepy, czekam na opinie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum