Posiadany samochód: Lancia Y Le '96
Wysłany: 8 Marzec 2008 Małopolskie - Mechanik
Ostatno robiłem skrzynie biegów i jestem zadowolony z usługi. Chodż musialem jeszcze raz jechać z nią gdyż rzegotała. Za pierwszym razem oddałem ją wymontowaną. Szybko, sprawnie i na gwarancji.
Witam
Jestem nowym na tym forum i również jestem nowym posiadaczem wspaniałej Lanci Ypsilon Cosmopolitan to znaczy bede jej posiadaczem za kilka dni . Potrzebuję godnego polecenia mechanika w Krakowie bądź najbliższej okolicy, który posiada jakieś doświadczenie w kwestii Ypsilon`ek i któremu będe mógł od czasu do czasu oddać moje cacka do przeglądu.
Posiadany samochód: Lancia Ypsilon 2000r. 1.1 Blue Elefantino
Wysłany: 5 Listopad 2009
Polinar Kraków al.Pokoju-zdecydowanie odradzam!!!
Auto było zostawione do naprawy/wymiany kilku elementów:
Amortyzatory tył(części miałęm swoje)
Wymiana Wahacza przedniego lewego
wymiana rozrządu,filtrów/oleju
udrożnienie spryskiwacza tylniej szyby
Zdiagnozowanie przyczyny postukiwania w przednim lewym kole,
wymiana żarówek podświetlenia panelu sterowania ogrzewaniem/nawiewem
Zdiagnozowanie przyczyny nie podnoszenia się wskazówki temperatury silnika.
Wymienili wahacz, rozrząd, oleje+filtry oraz amortyzatory, o żarówkach zapomnieli,nie udrożnili spryskiwacza tylniej szyby, jeśli chodzi o wskazówke to przeczyścili styki i stwierdzili w ciemno że działa, a o postukiwaniu powiedzieli że do wymiany są amortyzatory z przodu...
Skasowali 1030zł!!
Wróciłem się do nich żeby poprawili to czego nie zrobili. Wtedy dowiedziałem się że Bębny/Tarcze/Klocki/Szczęki/Linki/Cylinderki są do wymiany a o postukiwaniu powiedzieli że są luzy na przekładni kierowniczej...
Pojechałem do mechanika z ulicy Reduta 7(PIMAG tel. 012 411 77 44)- mały warsztat. Podjeżdżam a tam identyczny słonik jak mój stoi na terenie warsztatu Okazało się, że jeden z mechaników nim jeżdzi. Całe Auto sprawdzone Wymienione zostały Szczęki ,Cylinderki, wachacz,tarcze,klocki. Postukiwanie spowodowane było Poduszką Lewą. Bębny były w znakomitym stanie, tak samo linki...
Teraz już tam będę serwisował Słonika a od Polinaru Uchowaj mnie Panie
Jeśli chodzi o elektronikę to Zawsze robiłem wszystko przy 29 Listopada 59
Teleradioman
Nowe okablowanie radio==>zwrotnice==>Tweeter/MidBas 100zł
Jeżeli chodzi o opony to szukając na allegro natrafiłem na firmę
Opony Kozak Dębica Frigo 2 165/65R14 (nóweczki-tegoroczne) 600zł razem z założeniem.
Części całkiem tanie ma
Auto Wanda
Duży plus to fakt że można zwrócić/wymienić zakupiony towar do 3 dni bez żadnego problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum