Witam, mam pytanie dotyczące ypsilona chodzi dokładnie o to że mam do kupienia Lancie Ypsilon z 2000 roku o pojemności 1108 cm3 benzyna + gaz 155 000 km Na co mam zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego autka? Ile kosztuje ewentualnie przegląd na stacji kontroli pojazdów?? chodzi mi o cenę w przybliżeniu. Kolejne pytanie to czy Ypsilon jest autkiem bardzo awaryjnym?? Z góry dziękuję za odpowiedzi przesłane na ader e-mal : mikey_pol@interia.eu
Pozdrawiam Paweł
Posiadany samochód: lancia y 1.1 lpg słonik z 98 167 000 km :D Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Gru 2008 Posty: 64 Skąd: żory
Wysłany: 6 Wrzesień 2009
Witam ŻORY
Na co masz zwrócić uwagę przy zakupie ?? - poprostu na wszystko od dołu ( stan blacharki) po sam dach. Co do ceny kontroli samochodu , ja zapłaciłem w Kreg na Pawlikowskim 55zł ( grudzień poprzedni rok), sprawdzili i co najważniejsze wykryli mi wszystko co miałem do wymiany tj. od zużytego sprzęgła, poprzez skorodowaną miskę olejową , wyrąbane łożyskowanie tylnych amortyzatorów po cieknącą chłodnicę. Na pytanie : czy ypsilon jest autkiem awaryjnym odpowiem Ci że nie . Po naprawie wszystkich elementów , które wyszły z NIEDBALSTWA POPRZEDNIKA nic mi się nie psuje. Co do gazu autko z tym samym silnikiem , który masz okazję nabyć pali mi okolo 8l /100 +-0,5l .
To tyle . Paaaa
dziękuję za odpowiedź widziałem już to autko i nie zauważyłem żadnych śladów korozji aczkolwiek pojadę z właścicielem na stacje kontroli pojazdów i sprawdzimy wszystko tak czy siak na 99% i tak je kupię
Pozdrawiam
Paweł
Posiadany samochód: lancia y 1.1 lpg słonik z 98 167 000 km :D Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Gru 2008 Posty: 64 Skąd: żory
Wysłany: 6 Wrzesień 2009
Bolączką ypsilona są : skorodowane miski olejowe to raz, po drugie wybite łożyskowanie amortyzatorów tylnych. Sprawdź czy na tylnej klapie bagażnika ( w obrębie znaczka lanci) nie ma śladów korozji. Skontroluj regulacje świateł przednich ( jest tam taki plasitkowy element, podobny do "tego czegoś" w wiertarce za pomocą czego dokręca się wiertło, taki hmmm ślimak .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum